Verkkouutiset

Anne Berner KSML:ssä: Yksityistä rahaa vauhdittamaan tiehankkeita

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) uskoo Keskisuomalaisen haastattelussa, että tieverkoston valtaväylien suuret parannushankkeet saataisiin käyntiin jo tällä hallituskaudella, jos lainsäädäntö mahdollistaisi niiden rahoittamisen osittain myös yksityisellä rahalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liikenneministerin mukaan kysymys on pitkälti siitä, miten olemassa olevaa väyläverkostoa saataisiin osaksi valtion tasetta.

– Silloin olisi mahdollista hankkia ulkopuolista osarahoitusta esimerkiksi työeläkeyhtiöiltä, jotka ovat kiinnostuksestaan jo ilmoittaneet, Anne Berner sanoo.

– Se vaatisi jonkin verran muutoksia lainsäädäntöön ja poliittisen hyväksynnän, mutta se mahdollistaisi merkittävät investoinnit infrastruktuuriin jo tämän hallituskauden aikana, hän jatkaa.

Berner toivoo, että jo tällä vaalikaudella voitaisiin käynnistää 4-, 5- ja 2-tien mittavat korjausinvestoinnit. Pidemmällä aikavälillä uusi rahoitusmalli mahdollistaisi esimerkiksi junayhteyksien parantamisen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)