Anne Berner KSML:ssä: Yksityistä rahaa vauhdittamaan tiehankkeita

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) uskoo Keskisuomalaisen haastattelussa, että tieverkoston valtaväylien suuret parannushankkeet saataisiin käyntiin jo tällä hallituskaudella, jos lainsäädäntö mahdollistaisi niiden rahoittamisen osittain myös yksityisellä rahalla.

  • LKS 20151229 // LKS 20151215 Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner menossa eduskunnan täysistuntoon tiistaina  15. joulukuuta 2015 LEHTIKUVA Vesa Moilanen

    Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.).

    ()

Liikenneministerin mukaan kysymys on pitkälti siitä, miten olemassa olevaa väyläverkostoa saataisiin osaksi valtion tasetta.

– Silloin olisi mahdollista hankkia ulkopuolista osarahoitusta esimerkiksi työeläkeyhtiöiltä, jotka ovat kiinnostuksestaan jo ilmoittaneet, Anne Berner sanoo.

– Se vaatisi jonkin verran muutoksia lainsäädäntöön ja poliittisen hyväksynnän, mutta se mahdollistaisi merkittävät investoinnit infrastruktuuriin jo tämän hallituskauden aikana, hän jatkaa.

Berner toivoo, että jo tällä vaalikaudella voitaisiin käynnistää 4-, 5- ja 2-tien mittavat korjausinvestoinnit. Pidemmällä aikavälillä uusi rahoitusmalli mahdollistaisi esimerkiksi junayhteyksien parantamisen.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.