Verkkouutiset

Kreikan ja velkojien sopu uudistuksista ilahdutti markkinoita

Markkinoilla on tiistaina tervehditty myönteisesti Kreikan ja sen velkojien kanssa syntynyttä sopua maan talouden uudistusohjelmasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kreikan hallitus on päässyt sopuun EU:n, Euroopan keskuspankin sekä kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kanssa niistä talousuudistuksista, joita maalta vaaditaan 86 miljardin euron lainaohjelman jatkamiseksi.

Uudistukset ovat sekä taloudellisia että rakenteellisia. Financial Timesin mukaan muun muassa eläkkeitä leikataan, kauppaa vapautetaan sunnuntaisin ja valtion omistamia hiilivoimaloita ja kaivoksia yksityistetään.

Uudistuksista saatiin jo viime kuussa aikaiseksi poliittinen sopu, minkä ansiosta neuvottelijat saattoivat palata Ateenaan keskustelemaan uudistusten yksityiskohdista.

Uudistusten on tarkoitus tulla voimaan vuosina 2019 ja 2020. Kreikan parlamentin on vielä hyväksyttävä nyt sovitut uudistukset ennen toukokuun 22. päivää, jolloin euroryhmä kokoontuu.

Markkinoilla on FT:n mukaan tervehditty viime yönä aikaansaatua sopua myönteisesti, ja Kreikan velkakorot ovat tiistaina olleet laskussa.

Kreikan pitää maksaa jo heinäkuussa seuraava 7,5 miljardin euron velkaerä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)