Verkkouutiset

Euroryhmän puheenjohtaja: Kreikan velkasopimuksen aika käy vähiin

Euroryhmän Jeroen Dijsselbloemin mukaan Kreikan velkasopimuksen aika on käymässä vähiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroalueen valtiovarainministerit ovat tavanneet Kreikan valtion virkamiehiä kokouksessaan Latvian pääkaupungissa Riiassa.

Euroryhmän johtaja Jeroen Dijsselbloem varoitti ajan käymisestä vähiin Kreikan velkasopimukselle. Hänen mukaansa sopimuksen tekemisellä on nyt tavattoman suuri kiire.

Euroryhmän ministerit yrittävät päästä sopimukseen velanmaksusta Kreikan kanssa. Kreikan pitäisi maksaa velkojille ensi kuussa miljardi euroa.

Aiemmin tällä viikolla Kreikan hallitus pyysi maan julkisen sektorin toimijoita luovuttamaan kaikki käteisreservinsä velanmaksua varten.

Kreikka ei myöskään ole saanut valmiiksi selvitystä euromaiden velkaohjelman ehtona olevista uudistuksista ja niiden talousvaikutuksista.

Kreikan hallitus lupasi alun perin laskelmat huhtikuun loppuun mennessä, mutta euroryhmän ja EU-komission mukaan työ ei ole edennyt.

Aikaraja on nyt kesäkuun lopussa, jolloin maan pitää täyttää velkaehdot. Ehdot ovat edellytys euromaiden Kreikalle lupaamalle viimeiselle lainaerälle.

(BBC, Yle)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)