Verkkouutiset

Konkurssit ja yrityssaneeraukset vähenivät viime vuonna

Viime pantiin vireille selvästi vähemmän konkursseja ja yrityssaneerauksia kuin edellisvuonna, kertoo Tilastokeskus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viime pantiin vireille 2 954 konkurssia, mikä on 5,7 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 14 126, mikä on 9,7 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2013.

Vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi viime vuonna kaupan päätoimialalla. Alalla pantiin vireille 611 konkurssia, mikä on 5,9 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Konkurssien määrä väheni maa-, metsä- ja kalatalouden, teollisuuden ja kaivostoiminnan, rakentamisen, kuljetuksen ja varastoinnin, majoitus- ja ravitsemustoiminnan sekä muiden palveluiden päätoimialoilla. Lukumääräisesti eniten konkurssit vähenivät rakentamisessa.

Yrityssaneerauksien määrä väheni viime vuonna 10,5 prosenttia. Henkilökunnan määrä yrityssaneeraukseen haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 4 095, mikä on 39,5 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Vireille pantujen yrityssaneerauksien määrä kasvoi rakentamisen ja kaupan päätoimialoilla. Lukumääräisesti eniten vireille pannut yrityssaneeraukset lisääntyivät kaupan alalla. Alalla pantiin vireille 112 yrityssaneerausta, mikä on 16,7 prosenttia enemmän kuin vuonna 2013.

Yrityssaneerausten määrä väheni maa-, metsä- ja kalatalouden, teollisuuden ja kaivostoiminnan, kuljetuksen ja varastoinnin, majoitus- ja ravitsemustoiminnan sekä muiden palveluiden päätoimialoilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)