KL: Helsinki esillä Nordean pääkonttorin uudeksi sijaintipaikaksi

Ruotsin hallitus suunnittelee korottavansa pankkien maksuja, kertoo Kauppalehti.

  • LKS 20170314 LKS 20170126 dmcf02; Casper von Koskull, CEO and president of Nordea bank, presents the banks fourth quarter and full year results 2016 during a press conference in Stockholm, Sweden, January 26, 2017. / AFP PHOTO / TT News Agency / Janerik HENRIKSSON / - LEHTIKUVA / AFP

    Nordean konsernijohtaja Casper von Koskull.

    ()

Nordean konsernijohtaja Casper von Koskull sanoi tiistaina, että todennäköisyys Nordean pääkonttorin lähdölle Ruotsista on ”hyvin, hyvin suuri”, jos maksut nousevat. Kommentti käynnisti spekulaatiot siitä, mihin Nordean pääkonttori mahdollisesti siirtyy.

– Todennäköisimmät vaihtoehdot ovat Helsinki tai Kööpenhamina, sanoi SEB-pankin pankkianalyytikko Esbjörn Lundevall Kauppalehdelle.

Toinen ruotsalaisanalyytikko on Helsingin kannalla.

– Mielestäni Helsinki on todennäköisempi kuin Kööpenhamina. Oslo ei ole vaihtoehto, koska Norja ei ole EU:ssa. Tanskassa on erityissääntelyä, joka tekee siitä vähemmän houkuttelevan verrattuna Helsinkiin, nimetön analyytikko sanoi.

Suomessa Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilén ei sulje Helsinkiä pois, mutta kallistuu silti Kööpenhaminan kannalle. Vilénin mielestä Kööpenhamina olisi operatiivisesti loogisin vaihtoehto, koska siellä on Tukholman ohella laajemmin päätoimintoja.

– Asiaan vaikuttavat yritysverot, erilliset pankkiverot ja pääomavaatimukset. Suomikaan ei ole poissuljettu vaihtoehto, Vilén totesi.

Analyytikot pitävät kuitenkin epätodennäköisenä, että Nordea lähtee Ruotsista.

– Todennäköisimmin Nordea pysyy Tukholmassa ja maksuista syntyy jonkinlainen kompromissi, Lundevall totesi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.