Verkkouutiset

KL: Helsinki esillä Nordean pääkonttorin uudeksi sijaintipaikaksi

Ruotsin hallitus suunnittelee korottavansa pankkien maksuja, kertoo Kauppalehti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nordean konsernijohtaja Casper von Koskull sanoi tiistaina, että todennäköisyys Nordean pääkonttorin lähdölle Ruotsista on ”hyvin, hyvin suuri”, jos maksut nousevat. Kommentti käynnisti spekulaatiot siitä, mihin Nordean pääkonttori mahdollisesti siirtyy.

– Todennäköisimmät vaihtoehdot ovat Helsinki tai Kööpenhamina, sanoi SEB-pankin pankkianalyytikko Esbjörn Lundevall Kauppalehdelle.

Toinen ruotsalaisanalyytikko on Helsingin kannalla.

– Mielestäni Helsinki on todennäköisempi kuin Kööpenhamina. Oslo ei ole vaihtoehto, koska Norja ei ole EU:ssa. Tanskassa on erityissääntelyä, joka tekee siitä vähemmän houkuttelevan verrattuna Helsinkiin, nimetön analyytikko sanoi.

Suomessa Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilén ei sulje Helsinkiä pois, mutta kallistuu silti Kööpenhaminan kannalle. Vilénin mielestä Kööpenhamina olisi operatiivisesti loogisin vaihtoehto, koska siellä on Tukholman ohella laajemmin päätoimintoja.

– Asiaan vaikuttavat yritysverot, erilliset pankkiverot ja pääomavaatimukset. Suomikaan ei ole poissuljettu vaihtoehto, Vilén totesi.

Analyytikot pitävät kuitenkin epätodennäköisenä, että Nordea lähtee Ruotsista.

– Todennäköisimmin Nordea pysyy Tukholmassa ja maksuista syntyy jonkinlainen kompromissi, Lundevall totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)