Verkkouutiset

Naapurimaiden taloudet nousevat – Suomi lähes nollakasvussa

Komissio ennustaa EU:n talouden kasvavan tänä ja ensi vuonna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen taloustilanne on vaikea, eikä lähitulevaisuus lupaa suuria valonpilkahduksia. Suomen talous kasvaa tänä vuonna 0,3 prosenttia ja ensi vuonna 1 prosentin, selviää Euroopan komission talousennusteesta.

Suomen naapurimailla menee huomattavasti paremmin. Ruotsin talouden ennustetaan kasvavan tänä vuonna 2,5 prosenttia ja ensi vuonna 2,8 prosenttia.

Viron talous kasvaa tänä vuonna 2,3 prosenttia ja ensi vuonna 2,9 prosenttia.

Latvialle povataan tälle vuodelle 2,3 prosentin kasvua ja ensi vuodelle 3,2 prosentin kasvua.

Liettuan bkt kasvaa tänä vuonna 2,8 prosenttia ja ensi vuonna 3,3 prosenttia.

Komissio ennustaa EU:n talouden kasvavan tänä ja ensi vuonna. Euroopan taloudet hyötyvät useista eri tekijöistä: öljyn hinta pysyy kohtuullisen matalana, maailmantalouden kasvu on tasaista, euron arvo heikkenee ja EU:n talouspolitiikka on elvyttävää.

Euroopan keskuspankki EKP:n aloittaman määrällinen keventämisen, eli markkinoille suunnattujen suuren mittakaavan arvopaperiostosten myötä korkojen odotetaan pysyvän matalina ja lainaehtojen parantuvan. Lisäksi neutraali finanssipolitiikka tukee kasvua unionin alueella.

EU:n bruttokansantuotteen ennustetaan kasvavan tänä vuonna 1,8 prosenttia ja ensi vuonna 2,1 prosenttia. Euroalueen kasvuksi povataan vuodelle 2015 1,5 prosentin kasvua ja vuodelle 2016 1,9 prosentin kasvua.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)