Verkkouutiset

Lämpöä ja vettä piisasi viime vuonna – kivihiiltä kului Suomessa vähemmän

Kivihiiltä kulutettiin Suomessa viime vuonna selvästi edellisvuotista vähemmän lämpimien säiden ja pohjoismaisen hyvän vesitilanteen ansiosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kivihiilen kulutus väheni Suomessa Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan viime vuonna 16 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Verrattuna 2000-luvun keskiarvoon kivihiilen kulutus oli viime vuonna noin 22 prosenttia alemmalla tasolla.

Sähkön erillistuotantolaitoksissa kivihiilen käyttö väheni viime vuonna peräti 40 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Erityisesti keväällä ja loppuvuodesta kivihiiltä kului Tilastokeskuksen mukaan selvästi viime vuotta vähemmän lämpimän sään ja pohjoismaiden hyvän vesitilanteen ansiosta.

Kivihiilen kulutus Suomessa vaihtelee Tilastokeskuksen mukaan kausittain. Osa vaihtelusta selittyy sähkön- ja lämmöntarpeen luonnollisena vaihteluna kesä- ja talvikauden välillä, mutta myös Pohjoismaiden vesitilanne vaikuttaa erityisesti lauhdetuotannon kysyntään.

Peräkkäisten vuosien kivihiilen kulutuksen muutoksesta ei siten Tilastokeskuksen mukaan pysty päättelemään pidemmän ajanjakson kulutuksen kehitystä.

Kivihiiltä käytettiin viime vuonna sähkön- ja lämmöntuotannon polttoaineena 3,8 miljoonaa tonnia. Varastossa kivihiiltä oli vuoden lopussa 4,1 miljoonaa tonnia, mikä oli 26 prosenttia vuodentakaista enemmän.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)