Verkkouutiset

Kirjojen myynti putosi viime vuonna – sähkökirjojenkin osuus vain alle prosentin

Lasten- ja nuortenkirjojen myynti kääntyi viime vuonna pieneen kasvuun, mutta tieto- ja kaunokirjallisuuden myynti vajosi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lasten- ja nuortenkirjojen myynti kasvoi viime vuonna noin 2 prosenttia, käy ilmi Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton myyntitilastoista.

Tietokirjojen myynti kuitenkin laski 7 prosenttia ja kaunokirjojen myynti noin 10 prosenttia.

Talouden yleinen tilanne ja kysynnän heikko taso purivat Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton mukaan erityisesti kaunokirjallisuuteen.

Tietokirjapuolella 10 suosituimman kirjan kappalemyynti kuitenkin kasvoi 34 prosenttia, mitä yhdistykset pitävät merkkinä siitä, että laadukkaalla ja mielenkiintoisella tietokirjallisuudella on edelleen runsaasti kysyntää.

Kirjojen kokonaismyynti laski viime vuonna 8 prosenttia. Myyntikanavista kirjakauppa vahvisti asemiaan, ja erityisesti verkkokirjakaupat pärjäsivät yhdistysten mielestä hyvin.

Kokonaismyynnistä sähkökirjojen osuus Suomessa on alle yhden prosentin. Sähkökirjoja rasittaa 24 prosentin arvonlisävero.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)