Verkkouutiset

Kiinteistöverotuspäätökset tulossa maaliskuussa

Verohallinto postittaa vuoden 2016 kiinteistöverotuspäätöksiä, ja ne saapuvat kiinteistönomistajille maaliskuun loppuun mennessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Verohallinto kehottaa tarkistamaan päätöksen ja jos tiedoissa on korjattavaa, täydentämään tiedot netissä Kiinteistötiedot verkossa -palvelussa. Jos kaikki tiedot ovat oikein, ei tarvitse tehdä mitään.

Verkossa ilmoittaminen on helppoa, sillä palvelu ohjaa ilmoittamisessa. Näin myös virheiden mahdollisuus vähenee.

Kiinteistöveroilmoituksen viimeinen korjauspäivä on merkitty etusivulle. Se on joko 4.5.2016 tai 13.5.2016. Yhteisöjen ja yhteisetuuksien viimeinen palautuspäivä on 2.5.2016.

Jos kiinteistöveron määrää muutetaan, saat korjatun kiinteistöverotuspäätöksen elokuussa. Säilytä kuitenkin vanha kiinteistöverotuspäätös ja sen liitteinä olevat tilisiirtolomakkeet. Vuoden 2016 kiinteistöveron eräpäivät ovat 5.9. ja 20.10.

Verohallinnon mukaan kiinteistöverosta kannattaa tilata e-lasku. Kiinteistöveron maksaminen e-laskulla tai suoramaksulla on vaivatonta eikä veron eräpäivä unohdu.

– Kun tilaat e-laskun kiinteistöverosta, saat e-laskun myös jäännösverosta. Jos sinulle jää maksettavaa jäännösveroa eli mätkyjä, saat siis verkkopankkiisi automaattisesti e-laskun, eikä eräpäiviä tarvitse muistaa, sanoo verohallinto.

Lue myös: Yle: Kesämökkivero on kuntien korotusautomaatti

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)