Kiinteistöverotuspäätökset tulossa maaliskuussa

Verohallinto postittaa vuoden 2016 kiinteistöverotuspäätöksiä, ja ne saapuvat kiinteistönomistajille maaliskuun loppuun mennessä.

  • LKS 20150605  Näkymä Tampereen Nekalassa 19. kesäkuuta 2013. LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN

    Omakotitaloja Tampereella.

    ()

Verohallinto kehottaa tarkistamaan päätöksen ja jos tiedoissa on korjattavaa, täydentämään tiedot netissä Kiinteistötiedot verkossa -palvelussa. Jos kaikki tiedot ovat oikein, ei tarvitse tehdä mitään.

Verkossa ilmoittaminen on helppoa, sillä palvelu ohjaa ilmoittamisessa. Näin myös virheiden mahdollisuus vähenee.

Kiinteistöveroilmoituksen viimeinen korjauspäivä on merkitty etusivulle. Se on joko 4.5.2016 tai 13.5.2016. Yhteisöjen ja yhteisetuuksien viimeinen palautuspäivä on 2.5.2016.

Jos kiinteistöveron määrää muutetaan, saat korjatun kiinteistöverotuspäätöksen elokuussa. Säilytä kuitenkin vanha kiinteistöverotuspäätös ja sen liitteinä olevat tilisiirtolomakkeet. Vuoden 2016 kiinteistöveron eräpäivät ovat 5.9. ja 20.10.

Verohallinnon mukaan kiinteistöverosta kannattaa tilata e-lasku. Kiinteistöveron maksaminen e-laskulla tai suoramaksulla on vaivatonta eikä veron eräpäivä unohdu.

– Kun tilaat e-laskun kiinteistöverosta, saat e-laskun myös jäännösverosta. Jos sinulle jää maksettavaa jäännösveroa eli mätkyjä, saat siis verkkopankkiisi automaattisesti e-laskun, eikä eräpäiviä tarvitse muistaa, sanoo verohallinto.

Lue myös: Yle: Kesämökkivero on kuntien korotusautomaatti

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.