Verkkouutiset

Kiinteistövälitys 16 prosentin kasvussa alkuvuonna

Kiinteistönvälitysalan viime vuonna alkanut toipuminen on jatkunut kiihtyvällä vauhdilla tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kiinteistönvälitystä harjoittavien yritysten liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa vuodentakaisesta 16 prosenttia.

Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtajan Jukka Malilan mukaan vuosi 2014 piirtyy historiaan 2010-luvun aallonpohjavuotena.

– Sen jälkeen on saatu kasvua niin kauppamäärissä kuin kiinteistönvälitysalan liikevaihdossakin. Liikevaihdon kasvua on tukenut voimakkaasti myös se, että alan yritykset ovat uskaltautuneet viime aikoina myös rekrytoimaan reippaasti uusia ammattilaisia, Malila kertoo liiton tiedotteessa.

Kiinteistövälitysalan henkilöstö kasvoi tammi-maaliskuussa vuodentakaisesta lähes seitsemän prosenttia kohti viittä tuhatta henkilöä.

Viime vuonna alan liikevaihto kasvoi jo yli kymmenen prosenttia edellisvuodesta. Henkilöstömäärä alkoi kuitenkin lisääntyä vasta vuoden jälkipuoliskolla, ja koko vuoden kasvuksi tuli vain 1,3 prosenttia.

Alan lähes puolestatoista tuhannesta yrityksestä melkein 90 prosenttia työllistää alle kymmenen henkeä. Lähes neljännes yrityksistä on toiminut alalla alle viisi vuotta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)