Viime vuosi oli kasvun aikaa kiinteistönvälitysalalla

Kaupan vilkastuminen vuoden 2014 jälkeen tapahtunut kasvatti viime vuonna välitysalan liikevaihtoa, arvioidaan Kiinteistönvälitysalan Keskusliitossa.

  • LKS 20170228 20160928  Kerrostaloja Kalliossa Helsingissä 30. elokuuta 2016. LEHTIKUVA / IRENE STACHON

    ()

Kiinteistönvälitysalan yritysten yhteenlaskettu liikevaihto kasvoi viime vuonna 7,3 prosenttia 572 miljoonaan euroon. Myös alan henkilöstömäärä oli viime vuonna lievässä kasvussa edellisvuoteen verrattuna, kertoo Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto KVKL.

KVKL:n toimitusjohtaja Jukka Malilan mukaan kaupan vuoden 2014 jälkeen tapahtunut vilkastuminen on kasvattanut välitysalan liikevaihtoa ja rohkaissut yrityksiä rekrytointeihin.

– Aiempaa paremmat talousnäkymät ja työllisyystilanteen kohentuminen vahvistivat suomalaisten luottamusta omaan ja maan talouteen. Kun asuntorahoituksen saatavuus oli vielä hyvä ja mieluisia ostokohteita löytyi, henki tilanne positiivisesti myös asuntokauppaan ja sitä kautta kiinteistönvälitysalaan, Malila arvioi liiton tiedotteessa.

Välitettyjen vanhojen kerros- , rivi- ja omakotitalojen kauppoja kirjattiin KVKL:n tilastoihin viime vuonna yhteensä 58 400 kappaletta.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.