Kiinan "kansallinen tiimi" ostaa osakkeita vakauttaakseen markkinat

Kiinan valtio ostaa osakkeita vakauttaakseen pörssin.

  • LKS 20160105 QT1419; An investor sits in front of a screen showing stock market movements in a stock firm in Fuyang, east China's Anhui province on January 4, 2016. Trading on the Shanghai and Shenzhen stock exchanges was ended early on January 4 after shares fell seven percent, the first time China's new "circuit breaker" intervened to curb market volatility. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Str

    Markkinapaniikki rauhoittui tiistaina.

    ()

"Kansallisella tiimillä" viitataan Kiinan valtion omistamiin rahoitusinstituutioihin, joilla on suuret resurssit tehdä kauppaa pörssiosakkeilla.

– Raha, joka tänään tuli pohjalle ei selvästikään ole normaalia rahaa, Kaiyuan Securitiesin analyytikko Yang Hai sanoi Financial Timesille.

Tiistaina Kiinan pörssit rauhoittuivat. Shanghain Composite -indeksi putosi 0,3 prosenttia ja Shenzen Composite -indeksi putosi 1,9 prosenttia. Maanantaina pudotus oli Shenzenin indeksissä 8,2 prosenttia.

"Kansallisen tiimin" toimien ohella myös Kiinan keskuspankki on yrittänyt vakauttaa markkinoita. Keskuspankki lisäsi likvidin rahan rahan tarjontaa 18,6 miljardin euron edestä ostamalla arvopapereita.

Lisäksi keskuspankin havaittiin myyvän dollarimääräisiä velkakirjoja oman valuuttansa tukemiseksi.

Kiinan viranomaisten odotetaan myös pidentävän lyhyeksimyynnin kieltoa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.