Verkkouutiset

Sijoitusjohtajien varoituksia satelee – edessä odottaa paluu karuun arkeen

Vuoden alku on ollut osakesijoittajille tuottoisaa aikaa, mutta eläkeyhtiöiden sijoitusjohtajat varoittelevat jatkosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eurooppalaiset osakesijoittajat ovat saaneet alkuvuoden aikana meheviä tuottoja. Eläkeyhtiöiden sijoitusjohtajat ovat kuitenkin alkaneet varoitella tulevaisuuden näkymistä.

Maanantaina varoittajien joukkoon liittyi kunta-alan eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen sijoittamisesta vastaavan Kevan sijoitusjohtaja Ari Huotari.

Hänen mukaansa osakesijoittajille hyvin tuottoisa alkuvuosi on samalla luonut kasvavan huolen jatkosta.

– Riskipitoisia sijoituksia on tukenut etenkin Euroopan keskuspankin toiminta markkinoilla. Edessä lienee jossain vaiheessa paluu karuun arkeen, myös sijoittajien osalta, Huotari arvioi Kevan tiedotteessa.

Varoituksia satelee

Viime viikolla kuultiin monesta suusta samanlaisia varoituksia ja arvioita EKP:n käynnistämän valtiolainojen osto-ohjelman vaikutuksista osakemarkkinoilla.

Ilmarisen sijoitusjohtaja Mikko Mursula varoitteli, että loppuvuoden sijoitusnäkymät ristiriitaisiksi ja voimakkaiden kurssiheilahtelujen riski on olemassa.

Varman sijoituksista vastaava johtaja Reima Rytsölä kertoi viime olevansa yllättynyt, jos markkinoiden vahva kurssinousu jatkuisi tällaisena vuoden loppuun asti, sillä voimakkaasti noussut osakemarkkina on altis korjausliikkeille.

Elon sijoitusjohtaja Hanna Hiidenpalo puolestaan totesi hienovaraisesti, että reaalitalouden ja sijoitusmarkkinoiden kehitys näyttää eriytyneen.

Keva tyytyväinen tuottoihinsa

Kevan sijoitustoiminnan tuotto oli tammi-maaliskuussa 7,5 prosenttia. Kevan toimitusjohtajan Jukka Männistön mukaan sijoitustulokseen voidaan olla erittäin tyytyväisiä, sillä odotukset olivat hyvin ristiriitaisia.

– Korkotaso oli tuotto-odotusten suhteen painunut jo alle kaiken aiemmin koetun. Lisäksi osakemarkkinoilla oli takana jo monen vuoden nousu finanssikriisin jälkeen, Männistö muistuttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)