Verkkouutiset

Kauppakamari: Ankara verotus ei kannusta työntekoon

Keskuskauppakamari pitää korkeiden ansiotulojen veronkiristyksiä ongelmallisina työnteon kannustavuuden näkökulmasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskuskauppakamarin verotuksesta vastaavan johtajan Ann-Mari Kemellin mielestä verotuksen kannustavuuteen ja ennakoitavuuteen olisi panostettava entistä enemmän. Hän puhui tiistaina asiasta Hämeen kauppakamarin tilaisuudessa Lahdessa.

– Kokonaisveroasteen pysäyttäminen on hyvä lähtökohta. Veroaste on jo tällä hetkellä niin korkea, että verojen keventäminen voisi johtaa verotulojen kasvuun. Veroasteen jäädyttäminen ei olekaan riittävä toimenpide, vaan verotuksen kannustavuuteen on panostettava tätä enemmän, Kemell toteaa Hämeen kauppakamarin tiedotteessa.

Kasvun aikaansaamiseksi Suomessa tarvitaan Kemellin mukaan yhä paremmin tuottavaa työtä ja sille tekijöitä. Työn ankara verottaminen on kasvun kannalta erityisen haitallista.

– Moni miettii, kannattaako hakeutua paremmin palkattuun työhön, kun suurin osa lisäansiosta menee veroihin ja pakollisiin maksuihin. Hallituksen päätös kiristää tuloverotuksen progressiota onkin tässä suhteessa väärä viesti, huomauttaa Kemell.

Hän pitää erittäin tärkeänä, että hallitusohjelmaan kirjattu ansiotuloverotuksen lisäkevennys toteutetaan ja työnteon kannustavuutta lisätään kaikissa tuloluokissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)