Verkkouutiset

Kesko kasvoi mutta kannattavuus jäi odotuksista

Liikevaihdon kasvusta huolimatta Keskon kannattavuuden arvioidaan jääneen odotuksista vuoden toisella neljänneksellä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskon liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa vuodentakaisesta 2,61 miljardista 2,81 miljardiin euroon. Vertailukelpoinen liikevoitto parani 79 miljoonasta lähes 85 miljoonaan euroon.

Sijoittamiseen erikoistuneen Evli-pankin mukaan Keskon kannattavuus jäi kuitenkin odotuksista erityisesti rakentamisessa ja talotekniikassa.

– Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa kasvun painopiste on entistä selkeämmin yritysasiakaskaupassa. Onnisen hankinta antaa meille hyvät valmiudet menestyä tässä markkinamuutoksessa, kertoo Keskon pääjohtaja Mikko Helander osavuosikatsauksessa.

Hän arvioi lisäksi, että rakentamisen kausivaihteluista johtuen Onnisen toinen vuosipuolisko on selvästi ensimmäistä vahvempi.

– Pärjäsimme hyvin myös haasteellisessa kuluttaja-asiakasmarkkinassa, joka kärsi Pohjois-Euroopan poikkeuksellisen kylmästä keväästä ja alkukesästä, hän kertoo.

Päivittäistavarakaupan puolella Helander on tyytyväinen sekä myynnin että tuloksen kehitykseen. Varsinkin K-Citymarket-ketju sekä uudistetut K-Market-myymälät kasvattivat hänen mukaansa hyvin myyntiään.

Hän mukaansa viime vuonna ostetun Suomen Lähikaupan yhdistäminen Keskoon on myös edennyt hyvin. Yhteensä 409 Siwaa ja Valintataloa oli muutettu K-kaupoiksi toukokuun loppuun mennessä, ja näistä 99 kauppaa oli siirretty kauppiaille kesäkuun loppuun mennessä.

Autokaupassa myynti kasvoi Helanderin mukaan selvästi toisella vuosineljänneksellä ja uusien autojen tilausten kehitys jatkui vahvana. Porsche-liiketoiminnan integraatio on edennyt hyvin ja parantanut kannattavuutta.

– Kesko on strategiansa mukaisesti yhä fokusoituneempi yhtiö, joka keskittyy kannattavuuden edelleen parantamiseen ja kasvuun päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa, Helander vakuuttaa.

Kesko myi huhti-kesäkuussa K-maatalous-liiketoiminnan, Asko ja Sotka -huonekalukaupan, Yamarin-veneliiketoiminna ja Yamaha-edustuksen sekä kiinteistöjä Baltiassa. Myytyjen liiketoimintojen kauppahinta oli yhteensä 171 miljoonaa euroa ja myyntivoittoja kirjattiin 80 miljoonaa euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)