Verkkouutiset

Kesko alamäessä: Talouden ja kulutuksen kehityksessä ”merkittävää epävarmuutta”

Liikevaihdon ja tuloksen heikentyessä Kesko arvioi, että lähiaikoina konsernin liiketoiminnan merkittävimmät riskit liittyvät yleiseen talouden ja kuluttajien luottamuksen kehitykseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan kriisin jatkumisen seurauksena Venäjän maariskit ovat Keskon mukaan edelleen aiempaa korkeammalla tasolla.

Yleisen taloustilanteen ja kulutuskysynnän kehitysnäkymiin liittyy Keskon mukaan edelleen merkittävää epävarmuutta. Heikentyneestä taloustilanteesta ja kuluttajien ostovoiman laskusta johtuen kaupan kysynnän arvioidaan pysyvän heikkona.

Kesko arvioi kuitenkin konsernin liikevaihdon ja liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä pysyvän seuraavan 12 kuukauden aikana edeltävän 12 kuukauden tasolla.

Kesko kertoo myös selvittävänsä kiinteistörahaston perustamista. Konserni myisi rahastolle kauppapaikkojaan ja jatkaisi niissä pitkäaikaisena vuokralaisena.

Liikevaihto ja tulos heikkenivät

Keskon liikevaihto laski heinä-syyskuussa vuodentakaisesta 2,9 prosenttia 2,3 miljardiin euroon. Tulos ennen veroja supistui vajaasta 82 miljoonasta alle 62 miljoonaan euroon.

Liikevaihdon lasku johtui Keskon mukaan pääosin käyttötavarakaupan sekä konekaupan liikevaihdon laskusta.

Käyttötavarakauppa supistui vuodentakaisesta 8,1 prosenttia 323 miljoonaan euroon. Auto- ja konekauppa puolestaan laski 7,7 prosenttia 240 miljoonaan.

Ruokakauppa sen sijaan väheni vain yhden prosentin 1,09 miljardiin euroon ja rautakauppa vain 1,9 prosenttia 696 miljoonaan.

Suomessa liikevaihto laski 3,2 prosenttia ja muissa maissa 2 prosenttia. Kansainvälisen toiminnan osuus konsernin liikevaihdosta oli heinä-syyskuussa 20,4 prosenttia.

Keskon liikevoitto laski heinä-syyskuussa vuodentakaisesta 84,1 miljoonasta 63,4 miljoonaan euroon. Liikevoittoon kuitenkin sisältyy -20,7 miljoonan verran kertaeriä, joista suurin osa liittyi Anttilan uudelleenjärjestelyihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)