Verkkouutiset

EK:n tavoitteena 115 000 kesätyöpaikkaa

Elinkeinoelämän keskusliiton jäsenyritykset uskovat ensi kesätyökauden muodostuvan hieman vilkkaammaksi viime kesään verrattuna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Joka kymmenes EK:n jäsenyritys ennakoi lisäävänsä kesätyöntekijöiden määrää ja 82 prosenttia kertoo pitävänsä kesätyöntekijöiden määrän ennallaan.

– Tavoitteemme on, että ensi kesänä jäsenyrityksemme tarjoaisivat työpaikan 115 000 nuorelle. Edelliskesänä ylittyi 100 000 kesätyöpaikan raja haasteellisesta taloustilanteesta huolimatta. Kesätyömarkkinat ovat suhteellisen kestävät suhdanteiden vaihdellessakin, kertoo Elinkeinoelämän keskusliiton työmarkkinajohtaja Ilkka Oksala EK:n tiedotteessa.

Oksala puhui maanantaina Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanjan avausseminaarissa, missä julkistettiin EK:n henkilöstö- ja koulutustiedustelun kesätyötulokset.

Viime kesänä merkittävin kesätyöllistäjä oli kaupan ala, joka tarjosi neljäsosan kaikista kesätyöpaikoista. Yhteensä palvelualat, kauppa mukaan lukien, tarjosivat viime vuoden työpaikoista kaksi kolmasosaa. Teollisuuden puolella teknologiateollisuus oli suurin kesätyöllistäjä. Alan palveluksessa oli noin 13 prosenttia EK:n jäsenyrityksissä työskennelleistä nuorista.

Tulevana kesänä kesätyöntekijöiden määräänsä ovat voimakkaimmin nostamassa sosiaali- ja terveyspalveluiden, kemianteollisuuden sekä kiinteistöpalvelualan yritykset.

EK:n henkilöstö- ja koulutustiedustelu tehtiin loka-marraskuussa. Otoksessa oli mukana noin 3 000 EK:n jäsenyritystä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)