Verkkouutiset

Palkittu blogisti: Fennovoima estää Suomea liittymästä Natoon

Nato-jäsenyyttä kannattava kokoomus "solmii köyden kaulaansa" antamalla luvan venäläiselle ydinvoimalalle, sanoo Jukka Kemppinen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kirjailija Jukka Kemppinen arvioi, että venäläisten osittain omistama ydinvoimala Suomen maaperällä on este Suomen mahdolliselle Nato-jäsenyydelle.

– Ajatus Venäjästä rakentamassa ydinvoimalaa Nato-maalle tuntuu Ionescolta eli absurdilta, Kemppinen kirjoittaa blogissaan.

Hän muistuttaa, että Venäjällä ”ydinvoima ja ydinaseet tiettävästi hoidetaan hauskasti yhdessä, yhden luukun periaatteella”.

Ydinvoimayhtiö Fennovoima suunnittelee Pyhäjoelle ydinvoimalaa, josta kolmanneksen omistaa venäläinen Rosatom. Eugène Ionesco oli romanialainen kirjailija.

Kemppisen mielestä suomalaisten tulisi hankkia ydinvoimala ”Naton piiristä”.

– Sotilaallisen liittoutumattomuuden ajatukselta on pudonnut pohja. Se ei ole enää todellisuudessa toimiva ajatus. Muistan ne neuvostoliittolaiset peltisangot, jotka olivat muuten hyviä, mutta pohja petti ja sanka irtosi.

Kemppisen mukaan kuluvan vuoden tapahtumien perusteella näyttää ”todennäköisemmältä”, että Venäjä asettaa ennen pitkää Suomelle jonkinlaisia pakotteita.

– Hyvä täsmäpakote olisi vikurointi ydinvoimalan toimituksen yhteydessä… Ja samalla ministeri (Jan) Vapaavuoren maininta Venäjän ja Neuvostoliiton tahrattomasta historiasta yhteisessä ydinteknologiassa menettää merkityksensä. Venäjä on muutenkin toiminut tavoilla, joilla ei ole välitöntä vertauskohtaa lähimenneisyydessä.

Kemppinen ihmettelee, miksi Nato-jäsenyyttä kannattava kokoomus ”solmii köyden kaulaansa” ja antaa luvan venäläiselle ydinvoimalalle.

Kemppinen on entinen informaatioteknologian professori. Hänen päivittäin ilmestyvä bloginsa valittiin parhaaksi Helsingin Sanomien kilpailussa 2013.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)