Verkkouutiset

Kauppakeskusten myynti kasvoi pääkaupunkiseudulla mutta ei juuri muualla

Pääkaupunkiseudulla kauppakeskusten myyntiä vauhdittivat uudet laajennusosat vuoden toisella neljänneksellä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kauppakeskusten kävijämäärä kasvoi huhti-kesäkuussa vuodentakaisesta 5,4 prosenttia ja kokonaismyynti 5,8 prosenttia, kertoo Suomen Kauppakeskusyhdistys.

Myynnin kasvua vauhdittivat yhdistyksen mukaan pääkaupunkiseudun suurten kauppakeskusten uudet laajennusosat, joita ilman myynnin kasvu olisi jäänyt kahteen prosenttiin.

Toisaalta pääkaupunkiseudun ja muun Suomen välinen ero myynnin kehityksessä korostui yhdistyksen mukaan entisestään. Pääkaupunkiseudun kauppakeskusten myynti kasvoi yli yhdeksän prosenttia, kun taas muulla kasvu jäi alle yhteen prosenttiin.

Kahviloiden ja ravintoloiden määrä jatkaa kauppakeskuksissa kasvuaan, ja niiden osuus kokonaismyynnistä lähenee jo kymmentä prosenttia. Myös kauneuden ja terveyden sekä sisustamisen ja kodintarvikkeiden myynti kasvoi yhdistyksen mukaan edelleen reippaasti, ja päivittäistavarakauppakin piristyi keväällä.

Suomen Kauppakeskusyhdistyksen julkaiseman myynti- ja kävijäindeksin tiedot on kerännyt KTI Kiinteistötieto. Uusimmassa päivityksessä on mukana 39 kauppakeskusta, jotka kattavat yli 80 prosenttia toimialan kokonaismyynneistä ja liiketiloista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)