Verkkouutiset

Talouskomissaari Katainen: Talous- ja rahaliitto on yhä houkutteleva yhteisö

Kaikki Baltian maat kuuluvat pian talous- ja rahaliittoon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Talouskomissaari Jyrki Katainen (kok.) toivotti keskiviikkona Liettuan tervetulleeksi euroalueeseen EU:n yleisten asioiden neuvostossa.

Viime viikolla talouskomissaarina aloittanut Katainen kiitteli Liettuan tekemiä talousuudistuksia.

– Liettuan bruttokansantuote on kasvanut vuosittain yli kolme prosenttia vuodesta 2011 alkaen, ja talouden ennustetaan kasvavan samaa tahtia – yhtenä nopeimmista EU:ssa, Katainen sanoi puheessaan.

Katainen totesi olevansa vakuuttunut siitä, että maa hyötyy euroalueeseen liittymisestä, ja että muutos tuo Liettuaan uusia investointeja.

Liettua liittyy euroalueeseen ensi vuoden alussa. Näin kaikki kolme Baltian maata käyttävät euroa.

– Baltian maiden muutosprosessi niiden yhä melko tuoreen itsenäistymisen jälkeen on kerrassaan uskomaton. Euroopan integraatiolla on ollut muutoksessa iso rooli, sillä se on avannut mahdollisuuksia hyvinvointiin ja kaupankäyntiin, Katainen sanoi.

Liettuan liittyminen euroon kertoo hänen mukaansa siitä, että talous- ja rahaliitto on yhä houkutteleva yhteisö, johon halutaan kuulua.

Suomea EU:n yleisten asioiden neuvostossa edusti eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka (kok.). Neuvosto antoi lopullisen hyväksynnän Liettuan eurojäsenyydelle keskiviikkona. Europarlamentti antoi hyväksyntänsä asialle viime viikolla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)