Verkkouutiset

Julkisyhteisöjen velka yli 119 miljardia euroa, valtion velka 106,5 miljardia

Julkisyhteisöjen EDP-velka eli nimellishintainen sulautettu bruttovelka kasvoi kuluvan vuoden toisella neljänneksellä 3 miljardia euroa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vuoden takaiseen verrattuna julkisyhteisöjen velka on kasvanut yhteensä 6,5 miljardia euroa. Velka oli kesäkuun lopussa 119,1 miljardia euroa, kertoo Tilastokeskus.

Tämän vuoden toisen neljänneksen aikana valtionhallinnon velka kasvoi 2,8 miljardia euroa ja oli kesäkuun lopussa 106,5 miljardia euroa.

Valtion liikkeelle laskemien joukkovelkakirjalainojen kanta kasvoi 1,2 miljardia euroa, lyhytaikaisten velkapaperien kanta 1,8 miljardia euroa sekä pitkäaikaisten lainojen kanta 0,3 miljardia euroa. Lyhytaikaisten lainojen kanta pieneni 0,6 miljardia euroa.

Paikallishallinnon eli pääosin kuntien ja kuntayhtymien velka pysyi lähes edellisen neljänneksen tasolla. Toisen neljänneksen lopussa paikallishallinnon velka oli yhteensä 16,3 miljardia euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)