Verkkouutiset

Yritysten mielestä julkiset rekrytointipalvelut toimivat hyvin

Yli 1500 yritysjohtajaa ja rekrytointivastaavaa arvioivat julkisen työnvälityksen rekrytointipalvelujen toimivan varsin hyvin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tämä ilmenee Tempo Economics Oy:n tutkimuksesta, jossa selvitettiin monimuotoistuvan työn rakenteita ja etsittiin vastauksia siihen, kuinka julkista työnvälitystä pitäisi kehittää vastaamaan entistä paremmin työvoiman kysynnän uudentyyppisiä vaatimuksia.

Yritysten työvoiman tarpeet ovat monipuolistuneet. Työnteon kuva ja ammatit ovat laaja-alaistuneet, työvoiman tarpeiden muutokset ja syklit nopeutuneet. Osaamis- ja työvoiman tarpeiden ennakointi on vaikeutunut. Samalla työnantajat odottavat entistä joustavampia työvoiman käyttötapoja.

Tutkimuksen mukaan yritysten johto pitää rekrytointiprosessin tärkeimpinä tekijöinä toimeksiantoprosessin sujuvuutta, luottamuksellisuutta, hyvää näkyvyyttä, helppoutta ja tehokkuutta.

Pääsyitä julkisen työnvälityksen käyttöön ovat maksuttomuus, hakijakunnan laajuus sekä TE-toimiston tarjoamat muut etuudet työnantajille. Yli kolmannes työnantajista koki julkisen työnvälityksen riippumattomuuden sekä luotettavuuden olevan keskeisiä syitä sen käyttöön.

TE-toimistojen käytetyin ja parhaiten tunnettu rekrytointikanava on avoimet työpaikat -palvelu osoitteessa te-palvelut.fi, jota käytti yli puolet kaikista vuosina 2012–2013 työvoimaa hakeneista yrityksistä. Se arvioitiin tärkeimmäksi kanavaksi työpaikan täytössä.

Myös TE-toimistojen muita rekrytointipalveluita, kuten ehdokkaiden hakua ja esittelyä sekä työtarjousten tekemistä, pidettiin merkityksellisinä työpaikan täytössä.

Työnantajien näkemyksissä korostuu tarve yhteydenpidon parantamiseen TE-toimiston kanssa. Vajaa kolmannes työnantajista kaipaa säännöllisempää yhteydenpitoa toimiston kanssa. Julkiselta työnvälitykseltä toivotaan myös systemaattisempaa yhteydenpitoa työnantajiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)