Julkinen velka kasvaa yli 67 prosenttiin BKT:sta ensi vuonna

Suomen julkinen velka jatkaa kasvuaan, arvioi Danske Bank.

  • LKS 20110509 // LKS 20090127 Euroseteleitä ja Suomen lippu Helsingissä 27. tammikuuta 2009, kuvitusta Valtiokonttorin toimittaja-aamiaiseen jossa aiheina finanssikriisi ja Suomen valtionvelka. ...  Euro notes and Finnish flag. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

    Julkisen velan määrä ylitti eurokriteerin viime vuonna.

    ()

Danske Bankin maanantaina julkaiseman suhdanne-ennusteen mukaan Suomen velkataakka jatkaa kasvuaan.

Pankin mukaan maamme julkinen velka kasvaa tänä vuonna 65,8 prosenttiin bruttokansantuotteesta ja ensi vuonna 67,4 prosenttiin bruttokansantuotteesta.

Vuonna 2013 velka oli 55,4 prosenttia bruttokansantuotteesta, vuonna 2014 se oli 59,3 prosenttia ja viime vuonna 63,1 prosenttia bruttokansantuotteesta.

Julkinen alijäämä suhteessa bruttokansantuotteeseen on tänä vuonna -3,0 prosenttia ja ensi vuonna -2,8 prosenttia.

Eurokriteerien mukaan julkinen velka saa olla 60 prosenttia bruttokansantuotteesta ja alijäämä -3,0 prosenttia. EU:n komissio on jo lähestynyt Suomea kirjeellä julkisen velan määrästä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.