Verkkouutiset

Sijoittajaguru varoittaa: Joudumme kaikki kärsimään

Tunnettu suursijoittaja Jim Rogers varoittaa tulevasta finanssikriisistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Joudumme kaikki kärsimään. En osaa ajatella montaa paikkaa, jotka eivät joutuisi kärsimään, Jim Rogers sanoo Crush The Streetin haastattelussa.

Ainoat paikat, jotka eivät ehkä kärsi ovat Rogersin mukaan Kuuba ja Pohjois-Korea.

Amerikkalainen Rogers tunnetaan liikemiehenä, joka on luonut omaisuutensa sijoittamalla enimmäkseen raaka-aineisiin. Hän ennakoi vuoden 2008 finanssikriisin alkamalla myymään lyhyeksi asuntoluottoja ja rakennusteollisuuden osakkeita.

Rogers ei haastattelussa ennusta alkaako tuleva finanssikriisi tänä vuonna vai ensi vuonna, mutta hänen mukaansa peli on jo menetetty.

Syynä ongelmiin on hänen mukaansa keskuspankkien harjoittama rahapolitiikka. Tällä kertaa poikkeuksellista on se, että kaikki suuret keskuspankit maailmassa ovat harjoittaneet rahapoliittista elvytystä samanaikaisesti, mikä on kasvattanut velan määrää ja johtanut osakekuplaan.

– Keskuspankit joutuvat vielä paniikkiin ja tekevät kaikkensa markkinoiden pelastamiseksi. Se on keinotekoista. Se ei toimi, Rogers ennustaa.

Hän arvioi, että Yhdysvaltain keskuspankkikin (Fed) joutuu pian taas turvautumaan rahapoliittiseen elvytykseen, kun talouskehitys kääntyy jälleen alaspäin.

– Mutta valitettavasti, riippumatta siitä kuinka paljon markkinointia ja valkopesua harjoitetaan, markkinat tietävät, että peli on menetetty, ja peliä ei enää haluta jatkaa, Rogers sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)