Verkkouutiset

Petteri Järvinen Juristikirjeessä: Juristit eivät ymmärrä tietotekniikasta tarpeeksi

Tietotekniikan asiantuntijan, diplomi-insinööri Petteri Järvisen mukaan nuorilla juristeilla tuntuu olevan tietotaitoa paljonkin, mutta vanhemmat juristit suhtautuvat tietotekniikkaan varauksellisemmin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Se näkyy muun muassa siinä, että Facebook on monelle vanhemmalle juristille kauhistus. En tiedä mitään muuta yhtä koulutettua ammattikuntaa kuin juristit, joka on niin vähän Facebookissa, Järvinen kertoo Juristikirjeessä.

Facebookiin olisi kuitenkin hänen mielestään hyvä mennä siksikin, että siellä tapahtuu paljon kunnianloukkauksia. Lisäksi sieltä voi saada myös asiakkaita.

Järvisen mielestä it-alaa säädellään etukäteen asioista, joista ei tule koskaan riitoja. Esimerkkinä hän mainitsee EU-säädöksen evästeistä. Säädös tuli jo kymmenen vuotta sitten, mutta yhtäkään evästeisiin liittyvää riitaa ei ole ollut. Lex Nokiaa puolestaan on hänen mukaansa taidettu kerran käyttää sen voimassaoloaikana.

– Identiteettivarkaudesta ei ole sen sijaan säädetty mitään, vaikka siitä on puhuttu jo viisi vuotta, Järvinen huomauttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)