Verkkouutiset

Asbestilaki voi lisätä kylpyhuoneremonttien kustannuksia jopa 30 prosenttia

Isännöintiliiton mukaan asbestilain muutokset aiheuttavat sekä taloyhtiöiden että osakkaiden tekemien remonttien venymistä ja kallistumista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asbestilaki ja -asetus muuttuivat vuoden alussa. Lakimuutos vaikuttaa sekä taloyhtiöiden remontteihin että osakkaiden omiin remontteihin.

Isännöintiyritykset arvioivat, että remontit venyvät, kun purkutilojen asbestipitoisuudet pitää mitata ja odottaa laboratoriokokeiden tuloksia. Isännöintiliiton mukaan uudet työvaiheet nostavat myös korjausten hintoja osakkaiden remonteissa.

Esimerkiksi yksittäisessä kylpyhuoneremontissa kustannukset voivat nousta 20–30 prosenttia, jos pintoja pitää purkaa asbestityönä. Myös taloyhtiöiden korjauksissa, esimerkiksi julkisivuremonteissa, kustannukset kasvavat.

Asbestia käytettiin ennen 1990-luvun puoliväliä rakennusmateriaaleissa ja eristeissä. Sen käyttö kiellettiin vuonna 1994. Asbestin purkutyössä syntyvä hienojakoinen pöly voi aiheuttaa erilaisia keuhkosairauksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)