Asbestilaki voi lisätä kylpyhuoneremonttien kustannuksia jopa 30 prosenttia

Isännöintiliiton mukaan asbestilain muutokset aiheuttavat sekä taloyhtiöiden että osakkaiden tekemien remonttien venymistä ja kallistumista.

  • LKS 20101104 Kylpyhuoneremontissa tehdään vesieristystä Helsingissä 4. marraskuuta 2010. LEHTIKUVA Antti Aimo-Koivisto

    Kylpyhuoneremontissa tehdään vesieristystä.

    ()

Asbestilaki ja -asetus muuttuivat vuoden alussa. Lakimuutos vaikuttaa sekä taloyhtiöiden remontteihin että osakkaiden omiin remontteihin.

Isännöintiyritykset arvioivat, että remontit venyvät, kun purkutilojen asbestipitoisuudet pitää mitata ja odottaa laboratoriokokeiden tuloksia. Isännöintiliiton mukaan uudet työvaiheet nostavat myös korjausten hintoja osakkaiden remonteissa.

Esimerkiksi yksittäisessä kylpyhuoneremontissa kustannukset voivat nousta 20–30 prosenttia, jos pintoja pitää purkaa asbestityönä. Myös taloyhtiöiden korjauksissa, esimerkiksi julkisivuremonteissa, kustannukset kasvavat.

Asbestia käytettiin ennen 1990-luvun puoliväliä rakennusmateriaaleissa ja eristeissä. Sen käyttö kiellettiin vuonna 1994. Asbestin purkutyössä syntyvä hienojakoinen pöly voi aiheuttaa erilaisia keuhkosairauksia.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.