Verkkouutiset

”Ihmisiä irtisanomallako uutta kasvua syntyy?” – Insinööriliitto hämmästelee Tiedon perusteluja

Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo pitää it-palveluyritys Tiedon uusien yhteistoimintaneuvottelujen perusteluja käsittämättöminä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tieto ilmoitti tänenn tiistaina käynnistävänsä Suomessa yt-neuvottelut, joiden arvioidaan koskevan enintään 250 henkilöä. Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo pitää neuvottelujen perusteluja käsittämättöminä.

– Tieto ilmoittaa hakevansa yt-neuvottelujen kautta kasvua, vahvistavansa kilpailukykyään ja jatkavansa investointejaan uusiin innovaatioihin. Tiedolla innovaatiot näyttävät syntyvän jatkossa tyhjästä ilman osaavia ihmisiä. Ja ihmisiä irtisanomallako uutta kasvua syntyy, Salo ihmettelee tiedotteessaan.

Salon mukaan Tieto näyttää joutuneen toistuvien yt-neuvottelujen kierteeseen, sillä edellisten neuvottelujen päättymisestä ei ole kuukauttakaan.

– Joko Tiedon johto ei ole tehtäviensä tasalla tai sitten yrityksessä on päätetty useista yt-neuvotteluista etukäteen. Molemmat vaihtoehdot ovat huonoja, jälkimmäinen myös laitonta, Salo huomauttaa.

Salon tietojen mukaan Tiedolla osa henkilöstöstä on jo pidempään tehnyt töitä äärirajoilla. Hän kertoo ymmärtävänsä, jos toistuvat yt-neuvottelut, lisäirtisanomiset ja pelko työn loppumisesta saavat henkilöstön reagoimaan.

Tiedon pörssitiedotteen mukaan yritys rekrytoi viime vuonna noin 300 uutta asiantuntijaa. Salon mukaan yrityksen sisältä on tullut viestejä, että ennen yt-neuvotteluja ja niiden aikana ei aidosti selvitetä, olisiko irtisanomisuhan alla oleville työntekijöille muuta työtä tarjolla.

Osa työntekijöistä on Salon mukaan ensin irtisanottu ja sitten palkattu takaisin. Salo kertoo, että yritys ei myöskään ole panostanut Suomessa vakituisesti työskentelevän henkilöstön koulutukseen eikä osaamisen ylläpitoon. Samanaikaisesti tehtäviä on hänen mukaansa siirretty ulkomailta kouluttautumaan tulleille henkilöille, tavoitteena siirtää tehtäviä ulkomaille. Näitä henkilöitä on Salon mukaan koulutettu pitkiäkin ajanjaksoja.

– Tiedon johdossa ei ymmärretä, että yrityksen menestys syntyy osaavasta henkilöstöstä ja sen hyvinvointia tukevasta henkilöstöpolitiikasta. Yrityksen tulevan menestyksen kannalta valittu toimintatapa ei lupaa hyvää, Salo varoittaa.

Lue myös:

Tieto vahvistaa kilpailukykyään – yt-neuvottelut koskevat jopa 250 henkilöä

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)