Verkkouutiset

Ilmarinen luopui Finnlines-omistuksestaan yhtä osaketta lukuunottamatta

Ilmarinen on myynyt Grimaldi Euromed -yhtiölle valtaosan omistamistaan Finnlinesin osakkeista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ilmarinen omisti ennen kauppaa 10,58 prosenttia Finnlinesista.

‒ Mielestämme osakkeista meille tarjottu hinta on hyvä suhteessa muun muassa yleiseen kurssikehitykseen sekä saman toimialan yleiseen arvostustasoon kansainvälisesti, perustelee Ilmarisen sijoitusjohtaja Mikko Mursula.

Ilmarisen omistukseen jää osakekauppojen jälkeen yksi osake. Tämä siksi, että Ilmarinen haluaa pysyä edelleen Finnlinesin osakkeenomistajana.

Syynä on korkeimmassa oikeudessa yhä vireillä oikeusprosessi, joka koskee vuonna 2008 alkanutta kiistaa Finnlinesin osingonjaosta. Kanteessaan Ilmarinen vaatii Finnlinesilta suurempaa osinkoa kuin mitä Finnlinesin yhtiökokous vuonna 2008 päätti.

Ilmarinen ja Grimaldi Group ovat sopineet, että Grimaldi Group ei esitä lunastusvaatimusta Ilmarisen omistamasta osakkeesta, ennen kuin korkeimman oikeuden ratkaisu on saatu.

‒ Tällä sopimuksella halusimme varmistaa, että Ilmarisen asema asianosaisena oikeudenkäynnissä säilyy. Näkemyksemme mukaan korkeimman oikeuden päätös on merkittävä ennakkopäätös liittyen vähemmistöomistajien asemaan. On kysymys vähemmistöomistajan asemasta osingonjaossa sekä mahdollisuudesta ennakoida osinkotuottoja, Mursula sanoo tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)