Verkkouutiset

Suotuisat osakekurssit vahvistivat Ilmarisen sijoitustuottoja

Työeläkevakuutusyhtiö Ilmarisessa ollaan tyytyväisiä osakemarkkinoiden ja sijoitustuottojen kehitykseen vuoden ensimmäisellä puoliskolla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ilmarisen toimitusjohtajan Timo Ritakallion mukaan vuoden alkupuolisko oli yhtiön sijoitustuottojen kannalta vahva.

Ilmarisen sijoitussalkku tuotti tammi-kesäkuussa 3,8 prosenttia. Sijoitusten pitkän aikavälin keskimääräinen reaalituotto pysyi 4,2 prosentissa.

Ritakallion mukaan sijoitusten markkina-arvo kasvoi vuosipuoliskon aikana 1,3 miljardilla ja oli kesäkuun lopussa 38,5 miljardia euroa. Viimeisen 12 kuukauden aikana Ilmarisen sijoitukset ovat tuottaneet 9,1 prosenttia.

– Hyvän sijoitustuloksen takana on erityisesti osakekurssien suotuisa kehitys. Parhaiten alkuvuonna tuottivat listatut osakesijoitukset, Ritakallio kertoo Ilmarisen osavuosikatsauksessa.

Ilmarisen mukaan myös asiakashankinta sujui alkuvuonna hyvin. Maksutulolla mitattuna nettoasiakashankinta oli ensimmäisen vuosipuoliskon aikana 83 miljoonaa euroa.

Uusi osittainen varhennettu vanhuuseläkekin kiinnosti Ritakallion mukaan asiakkaita. Alkuvuoden aikana päätöksiä osittaisesta vanhuuseläkkeestä tehtiin 1 766 päätöstä.

Kesäkuussa allekirjoitettiin yhdistymissopimus, jonka mukaan työeläkevakuutusyhtiö Etera sulautuu Ilmariseen ensi vuoden alussa. Järjestely edellyttää vielä yhtiökokousten ja viranomaisten hyväksyntää.

– Yhdistynyt yhtiö huolehtisi yhteensä yli 1,1 miljoonan suomalaisen eläketurvasta ja olisi siten Suomen suurin yksityisten alojen työeläkevakuuttaja, Ritakallio muistuttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)