"Pomppuisan" vuoden jälkeen sijoittajan haasteena ovat alhaiset korot

Alhainen korkotaso tuo Ilmarisen sijoitusjohtajan mukaan tänä vuonna haasteita sijoittajille. Viime vuotta hän kuvailee pomppuisaksi.

  • LKS 20150518 - Työeläkeyhtiö Ilmarisen sijoitusjohtaja Mikko Mursula toimittajille tarkoitetussa Suomen kiinteistömarkkinoita ja kiinteistösijoittamista koskevassa taustatilaisuudessa Helsingissä maanantaina 18. toukokuuta 2015. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Mikko Mursula

    ()

Ilmarisen sijoitusjohtaja Mikko Mursula arvioi edelleen alhaisena pysyvän korkotason tuovan haasteita sijoittajille.

– Ilmarinen, kuten muutkin kaltaisemme sijoittajat, etsii nyt vaihtoehtoja korkosijoituksille. Kiinnostavia kohteita ovat esimerkiksi erilaiset reaaliomaisuusluokat kuten kiinteistöt ja infrastruktuuri, mutta myös tasaista ja riittävän korkeaa osinkovirtaa tarjoavat osakkeet. Myös heiluva osakemarkkina tulee tarjoamaan kaltaisellemme pitkäaikaissijoittajalle hyviä mahdollisuuksia, Mursula kertoo Ilmarisen verkkosivujen uutishuoneessa.

Hänen mielestään on myös mielenkiintoista pohtia, ennakoivatko 16 vuoden pohjalukemissa olevat raaka-ainehinnat taloustaantumaa vai onko niillä kasvua kiihdyttävä vaikutus raaka-aineiden ostajille.

Huomion kohteena ovat hänen mukaansa myös edelleen keskuspankkien tekemiset sekä USA:n ja Kiinan talouskasvun vauhti. Hän arvelee, että Eurooppa saattaa yllättää myönteisesti pitkän hiljaisemman kauden jälkeen.

Ilmarisen sijoitusomaisuus on 5,8 miljardia euroa. Noin kolmannes yhtiön sijoituksista on Mursulan mukaan Suomessa, esimerkiksi kiinteistösalkusta 85 prosenttia ja listatusta osakesalkusta noin 30 prosenttia.

Hän muistuttaa myös, että työeläkeyhtiöt eivät tavoittele maksimaalista tuottoa vaan riittävää tuottoa vakavaraisuustilanne huomioiden. Rahastoidut varat pitää sijoittaa sekä tuottavasti että turvaavasti tulevien eläkkeiden maksua varten.

Ilmarisen ja muiden työeläkeyhtiöiden sijoitustoimintaa ohjaa vakavaraisuuskehikko, joka määrittelee kunkin työeläkeyhtiön riskitason, kuten esimerkiksi osakkeiden osuuden sijoitusomaisuudesta.

Viime vuosi oli Mursulan mukaan sijoittajalle pomppuisa ja epävarma, mutta silti Ilmarinen onnistui hänen mielestään sijoituksissaan hyvin ja tuotto nousi kuuteen prosenttiin.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.