Verkkouutiset

SDP:n Ihalainen Fennovoimasta: Hankkeen eteneminen positiivinen uutinen

SDP:n kansanedustaja, entinen työministeri Lauri Ihalainen pitää hyvänä, että Fennovoiman ydinvoimalan rakennusluvan valmistelua voidaan jatkaa, kun kotimainen ja siihen rinnastettava omistusosuus nousee yli 60 prosenttiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– On hyvä, että epävarmuus hankkeen ympärillä hälvenee, Lauri Ihalainen sanoo tiedotteessaan.

– Nyt mukaan on tullut uusia uskottavia toimijoita. Fortumin hyvä alan liikeosaaminen ja ydinvoiman tunteminen, SRV:n rakennusalan asiantuntemus ja Outokummun omistusosuuden kasvattaminen ovat merkittäviä panostuksia ja positiivinen lisä hankkeelle. Hankkeen työllistävä vaikutus on erittäin merkittä Pohjois-Pohjanmaalle ja laajemminkin. Hallituksen puolelta elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) on hoitanut hanketta omalta osaltaan asiallisesti ja ratkaisuun tähtäävästi, hän jatkaa

Ihalainen huomauttaa, että Suomen energiastrategia on perustunut monelle kivijalalle, joihin kuuluu myös ydinvoima.

– Fennovoiman hankkeen onnistuminen on myös positiivinen viesti teollisuudelle ja muulle elinkeinoelämälle, joka on Suomessa energiaintensiivistä. Kohtuuhintainen energia voi tukea sitä, että kipeästi kaivattavia investointeja saadaan myös tulevaisuudessa Suomeen, hän toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)