Verkkouutiset

Yritysten mielialat Saksassa korkeimmillaan lähes kuuteen vuoteen

Saksalaisten yritysjohtajien näkemykset jatkoivat tutkimuslaitos Ifon mukaan maaliskuussa vahvistumistaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ifon mittaama saksalaisyritysten liiketoiminnan suhdanneindeksi vahvistui maaliskuussa korkeimmalle tasolleen sitten vuoden 2011 kesäkuun. Indeksi nousi helmikuun 111,1 pisteestä 112,3 pisteeseen.

Yritysjohtajien arviot liiketoimintansa nykytilanteesta jatkoivat vahvistumistaan, ja yritysten tulevaisuuden näkymät kirkastuivat entisestään.

Saksan talouden kasvu onkin Ifon arvion mukaan kiihtymässä.

Suhdanneindeksi vahvistui lähes kaikilla Saksan teollisuuden aloilla. Teollisuudessa vahvistuivat erityisesti tulevaisuuden odotukset, mitä osaltaan Ifon mukaan selittää kysynnän voimistuminen. Myös hinnat ovat jatkaneet nousuaan.

Myös rakentamisessa suhdanneindeksi kääntyi maaliskuussa nousuun viime kuukausien laskun jälkeen. Nykytilanteen arviot olivat korkeimmalla tasollaan vuoden 1991 jälkeen, ja rakennusyhtiöt olivat myös aiempaa optimistisempia lähikuukausien kehityksestä.

Sen sijaan tukkukaupassa yritysten suhdanneindeksi otti hieman takapakkia edellisen kuukauden nopean nousun jälkeen. Vähittäiskaupassa indeksi oli kuitenkin nousussa pidemmällä aikavälillä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)