Verkkouutiset

Heikentynyt euro on lisännyt Saksan teollisuuden vientiodotuksia

Saksalaisten teollisuusyritysten vientiodotukset ovat kasvaneet tammikuussa. Vahvistuva talous on myös lisännyt elinkeinoelämän innostusta palkata lisää työntekijöitä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tutkimuslaitos Ifon mittaama saksalaisten teollisuusyritysten viennin odotusindeksi kohosi tammikuussa 9,5 pisteeseen joulukuun 7,7 pisteestä.

Ifon mukaan jo saksalaisyritysten alun perinkin korkea vienti on saanut lisävauhtia euron kurssin nopeasta laskusta. Tilanteeseen on vaikutusta myös öljyn hinnanlaskulla.

Vientimahdollisuuksien katsotaan parantuneen lähes kaikilla teollisuuden toimialoilla. Eniten odotukset ovat kasvaneet koneenrakennuksessa, elektroniikkateollisuudessa ja tietojenkäsittelylaitteiden valmistuksessa.

Talouden vahvistuessa myös yhä useampi saksalaisyritys aikoo palkata lisää työntekijöitä. Ifon kyselyssä viimeksi näin vahvoja työllistämisaikeita on nähty vuoden 2012 maaliskuussa.

Innokkaimmin väkeä ovat palkkaamassa palveluiden tuottajia, mutta myös teollisuudessa työllistämisaikeet ovat kasvaneet selvästi. Ainoastaan rakennusalalla on hiljaista johtuen Ifon mukaan osaltaan vuodenajasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)