Verkkouutiset

Ifo: Maailmantalouden tunnelmat synkentyvät

Saksalaisen tutkimuslaitoksen Ifon kyselyssä asiantuntijoiden mielipiteet maailmantaloudesta ovat heikentyneet edelleen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ifon kyselyssä asiantuntijoiden odotukset maailmantalouden kehityksestä heikkenivät edellisestä lokakuun kyselystä. Tammikuussa tehtyyn kyselyyn vastasi runsas tuhat asiantuntijaa 120 maasta.

Ifon johtaja Hans-Werner Sinn arvioi laitoksen tiedotteessa, että öljyhintojen jyrkällä laskulla ei näytä olleen mitään yleistä taloudellista vaikutusta. Maailmantalouden kasvu ei ole vieläkään vauhdittunut.

Arviot taloustilanteesta heikkenivät tammikuussa kaikilla alueilla, mutta erityisesti Kaakkois-Aasiassa ja latinalaisessa Amerikassa. Eurooppa lukuun ottamatta arviot ovat pitkän aikavälin keskiarvoa heikompia, ja Euroopassakin odotukset laskivat lokakuusta.

Korko-odotukset ovat pysyneet ennallaan. Lyhyiden korkojen uskotaan nousevan puolen vuoden sisällä vain muutamassa maassa, mutta pitkien korkojen arvellaan nousevan useimmissa maissa.

Yhdysvaltain dollaria pidetään edelleen jonkin verran yliarvostettuna, mutta sen arvellaan silti vahvistuvan keskimäärin puolen vuoden aikana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)