Verkkouutiset

Saksalaiskommentti: ”Rusinat pullasta” -puheet myrkyttävät Brexitin ilmapiirin

Saksalaisen tutkimuslaitos Ifon johtajan mielestä Britannian kanssa pitää nyt minimoida vahingot ja tehdä mahdollisimman kattava vapaakauppasopimus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannia on epäilty pyrkivän poimimaan itselleen rusinat pullasta tulevissa eroneuvotteluissa EU:n kanssa. Esimerkiksi SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne varoittelee blogissaan, että Britannia tavoittelee ”rusinat pullasta” -ratkaisua eikä sellaiseen pidä suostua.

Saksalaisen tutkimuslaitos Ifon johtajan Clemens Fuestin mielestä tällaiset ”rusinat pullasta” -puheet pitää lopettaa.

– Ne myrkyttävät ilmapiirin ja ainoastaan lisäävät erimielisyyttä, hän painottaa Ifon tiedotteessa.

Hänen mukaansa Britannian ja EU:n täytyy päästä yhteiseen ratkaisuun, joka minimoi Brexitin molemmille osapuolille aiheuttaman taloudellisen ja poliittisen vahingon.

– Euroopan pitäisi tehdä Britannian kanssa mahdollisimman kattava vapaakauppasopimus, joka myös säilyttää tiiviin taloudellisenn integraation palveluissa, Fuest toteaa.

Osapuolten pitäisi myös hänen mielestään sopia usean vuoden mittaisesta siirtymäajasta, jonka aikana nykyisiä kaupan sääntöjä sovelletaan edelleen.

Lue myös:

Antti Rinteen mielestä briteille ei saa antaa rusinoita pullasta

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)