KL: "Aika neuvotella asuntolaina uusiksi" ‒ korot pysyvät pohjalukemissa vielä usean vuoden

Asuntorahoittaja Hypon mukaan euribor-korot valuvat ennen kesää miinuksen puolelle, kertoo Kauppalehti.

  • LKS 20150306 - Vuokraturvan työntekijä vuokrattavana olevassa huoneistossa Helsingissä perjantaina 6. maaliskuuta 2015.

    Prime-korkoinen asuntolaina kannattaa neuvotella uusiksi, neuvoo Hypon toimitusjohtaja.

    ()

Asuntorahoittaja Hypon toimitusjohtaja Ari Paunan mukaan suuri osa pankkien prime-koroista tuntuu jämähtäneen yhden prosentin tasolle. Tämän vuoksi Paunan mukaan on aika neuvotella uusiksi asuntolaina, jos se on sidottu pankin omaan prime-viitekorkoon.

‒ Valinnanvaraa uudeksi asuntolainapankiksi on, jos asuntovakuus sijaitsee kasvukeskuksessa, Pauna ohjeistaa.

Hypo arvioi, että kaikki euribor-korot, siis myös asuntolainojen 12 kuukauden euribor, ehtivät ennen kesää valua miinukselle. Tämä johtuu Euroopan keskuspankin (EKP) toimista. Hypon pääekonomisti Juhana Brotheruksen mukaan asuntovelkojen korot pysyvät pohjalukemissa vielä usean vuoden.

EKP piti korkokokouksessaan tällä viikolla keskeiset ohjauskorot ennallaan. Kokouksen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa pääjohtaja Mario Draghi kuitenkin antoi ymmärtää, että uusia toimia olisi luvassa maaliskuussa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.