Verkkouutiset

Nousukausi ei vielä näy pankkiekonomistin mielestä työmarkkinoilla

Työllisten ja työttömien määrät ovat pysyneet likimain ennallaan viimeiset kuusi kuukautta, muistuttaa Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Juhana Brotheruksen mielestä talouden nousutunnelma ei ole suuresti tarttunut työmarkkinoille.

– Työllisten ja työttömien määrät ovat pysyneet likimain ennallaan viimeiset 6 kuukautta, hän toteaa Hypo-pankin tiedotteessa.

Tilastokeskuksen tuoreen työvoimatutkimuksen mukaan työttömyysaste pysyi helmikuussa kausitasoitettuna 8,7 prosentissa. Herkästi heiluva kausitasoittamaton työttömyysaste oli 9,2 prosenttia.

Brotherus kuitenkin huomauttaa, että rakentamisen ja kotimarkkinoiden käynnistämä kasvu jatkuu ja nyt myös vienti viriää. Hänen mielestään on myös syytä olettaa kasvun leviävän työmarkkinoille.

– Yritykset ovat tähän asti kuormittaneet etenkin entisiä työntekijöitä – ylitöitä tehdäänkin Suomessa jopa enemmän kuin edes ennen finanssikriisiä. Mikäli talouden tunnelma pysyy myönteisenä, turvautuvat yritykset jatkossa uusiin työntekijöihin. Käänteen ensimerkit näkyvät jo työmarkkinoilla, paikoittain puhutaan jopa työvoimapulan uhkasta, Brotherus arvioi.

Hän uskoo, että kuluvasta vuodesta tulee käänteen tekevä työmarkkinoilla.

Lue myös:

Helmikuun työttömyysaste laski 9,2 prosenttiin

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)