Verkkouutiset

Hypo: Kasvunäkymät ovat hauraat ilman viennin toipumista

Tuoreet tilastojulkistukset kertovat Hypon pääekonomisti Juhana Brotheruksen mukaan, että: Suomi jatkaa pienessä kasvussa kotimarkkinoiden vedolla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perjantaina julkaistiin tuoreita tietoja, joista voi päätellä Suomen talouden suuntaa. Tilastokeskus kertoi asuntojen hintatietoja sekä kuluttajien luottamuskyselyn ja Elinkeinoelämän Keskusliitto puolestaan julkaisi yritysten luottamusbarometrinsa.

Hypon pääekonomisti Juhana Brotheruksen mukaan kuluttajien luottamus, asuntojen hintatiedot ja yrityskyselyt kertovat kaikki samaa tarinaa, jonka mukaan Suomi jatkaa pienessä kasvussa kotimarkkinoiden vedolla. Nousua ajaa rakennusala viennin tökkiessä.

– Kehityksen taustalta löytyy etenkin kolme tekijää: työmarkkinoiden vakautuminen, kaupungistumisen käynnistämä rakennusbuumi ja pinnan alla jatkuvat lyhennysvapaat. Kaikki tekijät tukevat yksityistä kulutusta, asuntokauppaa ja uudisrakentamista kasvukeskuksissa, Brotherus toteaa tiedotteessaan.

Kotimarkkinoiden kasvun lisäksi Brotherus mielestä merkillepantavaa on talouden aktiviteetin keskittyminen Suomen kymmeneen kasvukeskukseen.

– Kotimarkkinoiden kasvu on luonnollisesti myönteinen uutinen muutaman vuoden matalasuhdanteen jälkeen, mutta kasvunäkymät ovat kuitenkin hauraat ilman viennin toipumista. Kilpailukykysopimus on yhä herkässä tilanteessa: sopii toivoa sovun löytyvän, sillä muut vaihtoehdot näyttävät huomattavasti synkemmiltä, Brotherus arvioi.

Lue myös:

Asuntojen hinnat nousivat pk-seudulla lähes viisi prosenttia

Kuluttajien odotukset Suomen taloudesta paranivat

Suomen teollisuuden ja kaupan luottamus edelleen EU:n heikointa

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)