Verkkouutiset

Huoneistokeskus vetoaa ammattitaitoonsa kilpailun koventuessa

Välitysyritysten välinen taisto kovenee Huoneistokeskuksen mukaan entisestään, ja yhtiön mielestä ratkaiseva tekijä tulee olemaan ammattitaito.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Erityisesti epävarmempina aikoina asiakkaat tuppaavat luottamaan kokemukseen ja ammattitaitoon. Tämä on näkynyt meillä asiakasvirtojen kasvuna, Huoneistokeskuksen toimitusjohtaja Antti Asteljoki arvioi asuntomarkkinakatsauksessaan.

Huoneistokeskus kertoo, että sen välittämien asuntokauppojen määrä kasvoi syyskuusta lokakuuhun 20 prosenttia. Koko markkinoiden kauppamäärän kasvoi samaan aikaan vain noin 1,5 prosenttia.

Asuntokauppoja tehtiin Huoneistokeskuksen mukaan lokakuussa kaikkiaan Suomessa noin 5 500. Kauppamäärä oli suurin piirtein samalla tasolla samaan aikaan vuosi sitten.

Myyntiajat pidentyneet vuodentakaisesta selvästi

Lokakuussa pääkaupunkiseudun ulkopuolella myyntiajoissa on Huoneistokeskuksen mukaan näkyvissä muutosta hieman parempaan.

Pääkaupunkiseudulla asuntojen keskimääräinen myyntiaika oli lokakuussa 60 vuorokautta, kun se syyskuussa oli 61 vuorokautta. Muualla Suomessa keskimääräiset myyntiajat olivat 78 vuorokautta, kun ne kesän jälkeen ovat olleet 82 vuorokautta.

Ero vuodentakaiseen on kuitenkin huomattava. Vuosi siten pääkaupunkiseudulla asuntojen keskimääräinen myyntiaika oli huoneistokeskuksen mukaan vain 49 vuorokautta ja muualla Suomessa 70 vuorokautta.

Vanhojen kaksioiden hinnat pitäneet pintansa

Asuntojen keskineliöhintojen muutokset vanhoissa kaksioissa olivat Huoneistokeskuksen mukaan lokakuussa edelleen kaupungeittain maltillisia. Helsinki on selvästi muita kaupunkeja kalliimpi 4 255 euron keskineliöhinnalla, ja Espoo tulee perässä kakkosena 3 492 eurolla.

Hintojen laskua kuitenkin tapahtui Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Jyväskylässä, Oulussa, Vaasassa, Kuopiossa, Lappeenrannassa ja Turussa. Sen sijaan Tampereella, Lahdessa, Porissa ja Kouvolassa hinnat nousivat ”joillakin kymmenillä euroilla”.

Tampereella keskineliöhinta oli lokakuussa 2 539 euroa, Turussa 2 032 euroa, Oulussa 1 757 euroa ja Kouvolassa 1 225 euroa.

Vuosi sitten lokakuussa hinnat olivat koko lailla samalla tasolla. Helsingissä sai Huoneistokeskuksen mukaan vanhasta kaksiosta maksaa keskimäärin neliötä 4 253 euroa, Espoossa 3 564 euroa, Tampereella 2 432 euroa, Turussa 2 012 euroa, Oulussa 1 821 euroa ja Kouvolassa 1 203 euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)