Verkkouutiset

Asuntokauppa notkahti kesäkuussa mutta Huoneistokeskus muistelee alkuvuotta

Vanhojen asuntojen kauppa notkahti selvästi kesäkuussa, mutta Huoneistokeskus muistuttaa, että alkuvuoden luvut ovat silti vielä lähes edellisvuoden tasolla
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton ylläpitämän hintaseurantapalvelun mukaan kesäkuussa vanhojen asuntojen kauppoja tehtiin yhdeksän prosenttia vuodentakaista vähemmän.

Helsingissä kauppamäärät laskivat yhdeksän prosenttia ja Vantaalla kaksi, mutta Espoossa kasvua oli kolme prosenttia. Kasvua oli muutamia prosentteja myös Turussa ja Oulussa ja Kouvolassa peräti 18 prosenttia.

Suhteellisesti eniten kauppamäärät laskivat Lahdessa ja Kuopiossa, missä laskua oli 21 prosenttia kummassakin kaupungissa. Jyväskylässä kauppoja tehtiin 18 prosentti vuodentakaista vähemmän.

– Vaikka alkukesä on ollut vanhojen asuntojen kaupoilla kevättä hiljaisempi, ovat kuluvan vuoden vanhojen asuntojen kauppamäärät lähes samalla tasolla viime vuoteen verrattaessa, Huoneistokeskuksen toimitusjohtaja Ari-Matti Purhonen muistuttaa.

Vaikka kauppamäärät notkahtivat, niin vanhojen asuntojen neliöhinnat olivat silti edelleen nousussa myös kesäkuussa. Hintataso koko Suomessa nousi viisi prosenttia vuodentakaisesta.

Kymmenen suurimman kaupungin joukossa suurinta vanhojen kerrostalokaksioiden neliöhintojen nousu oli suurinta Jyväskylässä, missä hinnat nousivat vuodentakaisesta 23 prosenttia. Vantaalla neliöhinnat 17 prosenttia, Helsingissä seitsemän prosenttia ja Espoossa 12 prosenttia

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)