Verkkouutiset

Vanhojen asuntojen kauppa väheni toukokuussa kolme prosenttia

Vanhojen asuntojen kauppa hiljentyi toukokuussa vuoden takaiseen verrattuna, vaikka kuluttajien luottamus on ennätyskorkealla, kertoo Huoneistokeskus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Toukokuussa vanhojen asuntojen kauppoja tehtiin Huoneistokeskuksen mukaan kolme prosenttia vuodentakaista vähemmän.

Pääkaupunkiseudulla vanhojen asuntojen kauppamäärät laskivat toukokuussa viisi prosenttia vuoden takaisesta. Helsingissä laskua oli kahdeksan prosenttia, Espoossa viisi prosenttia ja Vantaalla kaksi prosenttia.

Kymmenen suurimman kaupungin joukosta ainoastaan Turussa vanhojen asuntojen kauppamäärät kasvoivat toukokuussa. Kasvua oli Turussa yhdeksän prosenttia. Sen sijaan esimerkiksi Jyväskylässä kauppamäärät vähenivät 10 prosenttia ja Lahdessa 11 prosenttia.

Luvut perustuvat KVKL:n ylläpitämään Hintaseurantapalveluun, johon suurimmat välitysliikkeet toimittavat kauppatietonsa.

Huoneistokeskuksen kesäkuun alussa aloittanut uusi toimitusjohtaja Ari-Matti Purhonen kuitenkin muistuttaa, että koko alkuvuotta tarkasteltaessa vanhojen asuntojen kauppamäärät olivat edelleen viime vuotta korkeammalla tasolla.

Tammi–toukokuussa myytiin vanhoja asuntoja 0,6 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana.

Vanhojen kerrostalokaksioiden neliöhinnat nousivat toukokuussa Suomessa kolme prosenttia vuodentakaisesta. Espoossa hinnat nousivat 16 prosenttia, Porissa 14 prosenttia, Kuopiossa 15 prosenttia ja Turussa 14 prosenttia.

Helsingissä neliöhinnat nousivat toukokuussa 7 prosenttia vuoden takaisesta, mutta Vantaalla puolestaan laskivat 13 prosenttia.

Lue myös:

”Hinnat asettavat raamit koolle” – Uudet asunnot pienentyneet kolmanneksen

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)