Verkkouutiset

TE: Stockmannin ympärillä liikehdintää – riittävätkö rahat?

Huhuja valtataistelusta ja mahdollisista rahoitusvaikeuksista perinteikkään yhtiön ympärillä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perinteisen Stockmannin ympärillä kuohuu, kirjoittaa Talouselämä.

Lehden mukaan huhut valtataistelusta ja jopa rahoitusvaikeuksista ovat kiihtyneet, kun suuromistajiin kuuluva Hartwall Capital teki viikko sitten yhtiökokoukselle ehdotuksen yhtiön A- ja B-osakesarjojen yhdistämisestä.

– Haluamme, että Stockmannilla on käytössään kaikki mahdolliset rahoitusvaihtoehdot, jos yhtiö tarvitsee lisää rahoitusta. Oman pääomanehtoisen rahoituksen hankkiminen onnistuu paremmilla ehdoilla, jos osakesarjoja on vain yksi. Tästä on olemassa näyttöä. Olemme myös huolissamme Stockmannin osakkeen kurssista. Osakesarjojen yhdistäminen parantaisi likviditeettiä, Hartwallien suvun sijoitusyhtiötä Hartwall Capitalia johtava Eeva Ahdekivi sanoo lehdelle.

Talouselämä tulkitsee, että selvää ainakin on että suuromistaja on käynnistänyt valtataistelun tavarataloyhtiössä.

Stockmann on kärsinyt kaupan rakennemuutoksesta, myös verkkokaupan kasvusta. Aiemmin yhtiö tunnettiin vakaana osingonmaksajana. Yhtiö on joutunut perääntymään osittain myös Venäjän markkinoilta ja karsimaan myymälöitään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)