Verkkouutiset

PTT HS:lle: Talvivaaran hyödyt suuremmat kuin haitat

Talvivaaran kaivostoiminta pilaa ympäristöä, mutta Pellervon taloustutkimus PTT laskee Helsingin Sanomien mukaan hyödyt puolitoista miljardia suuremmiksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

PTT:n arvion mukaan Talvivaaran kaivostoiminta pilaa ympäristöä jopa miljardin euron arvosta koko elinkaarensa aikana, kertoo Helsingin Sanomat.

Puolet summasta syntyy paikallisista ja alueellisista haitoista, kuten hajusta, melusta ja päästöistä vesiin. Toinen puoli miljardia syntyy ilmastopäästöistä..

PTT laskee kuitenkin kaiboksesta saatavat hyödyt haittoja suuremmiksi. PTT:n toimitusjohtaja Pasi Holm kertoo Helsingin Sanomille, että palkkatulojen ja työllistävän vaikutuksen hyödyiksi on arvioitu 2,5 miljardia euroa.

Holm voi kuitenkaan voi kertoa tarkkoja tuloksia, sillä tutkimus on vielä kesken. Helsingin Sanomien mukaan hän ei kuitenkaan kiistä aiempaa arviotaan, jonka mukaan kaivoksen haitoista koituisi noin miljardin euron lasku, kun raskasmetalli- ja sulfaattipäästöt otetaan huomioon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)