Levottomuus jatkuu – Hong Kongin pörssi sukelsi

Pörssikurssit laskivat Hong Kongissa ja Etelä-Koreassa heti kiinalaisen uuden vuoden jälkeen.

  • LKS 20160203  ACW102; Traders work on the trading floor of the stock exchange in Hong Kong on February 3, 2016. Hong Kong stocks plunged in the morning session on February 3 as another sell-off in oil hammered energy firms, while insurance companies were also hit by a report China would clamp down on the purchase of overseas cover. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / ANTHONY WALLACE

    Meklareita Hong Kongin pörssissä

    ()

Hong Kongin Hang Seng -indeksi laski 4,1 prosenttia torstaina avauduttuaan kiinalaisen uuden vuoden jälkeen.

Manner-Kiina pörssit pysyivät vielä uuden vuoden johdosta kiinni torstaina. Alkuviikosta notkahduksen kokenut Tokion pörssi oli myös kiinni torstaina kansallisen vapaapäivän johdosta.

Etelä-Korean pörssi laski 2,9 prosenttia, mutta Australiassa kurssit nousivat yhden prosentin parin päivän luisun jälkeen.

Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtaja Janet Yellen varoitti BBC:n mukaan keskiviikkona puheessaan kongressille, että USA:n taloustilanne on muuttunut vähemmän kasvua tukevaksi samalla kun Kiinan epäselvä valuuttapolitiikka lisää epävakautta osakemarkkinoilla.

Financial Timesin haastattelemat analyytikot eivät usko Yhdysvaltain keskuspankin nostavan korkoja vielä maaliskuussa. He kuitenkin odottavat pankin nostavan korkoja myöhemmin tänä vuonna kolme kertaa, jos pörssien levottomuus ei vaikuta maan talouteen.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.