Hoitokulut nousevat - asuntosijoittajalle ei ole luvassa kissanpäiviä

Yksityiset vuokranantajat sanovat, ettei vuokra-asuntojen kysynnän kasvusta seuraa suoraan vuokratuottojen kasvua.

  • LKS 20151028 // LKS 20140929 Kerrostaloasuntoja Helsingissä 14. heinäkuuta 2014. LEHTIKUVA Mikko Stig

    Pellervon taloustutkimus ennustaa hoitokulujen nousevan 4,5 prosenttia vuodessa vuoteen 2019 asti.

    ()

Pellervon taloustutkimus ennustaa hoitokulujen nousevan 4,5 prosenttia vuodessa vuoteen 2019 asti. Käytännössä hoitokulujen nousu leikkaa vuokratuottojen kasvua. Tämä kehitys syö vuokratuottoja ja vuokraamisen kannattavuutta.

Suomen Vuokranantajat ry:n tekemän kyselyn mukaan 55 prosenttia yksityisistä vuokranantajista ei nosta vuokraa vuosittain. Yli puolet vuokranantajista ei myöskään tee tasokorotuksia vuokriin.

– Hoitovastikkeet nousevat, mutta silti iso osa yksityisistä vuokranantajista pidättäytyy vuokrankorotuksista. Tämä omalta osaltaan vaikuttaa myös siihen, etteivät tuotot nouse. Jotta yksityisten vuokranantajien toimintaedellytykset säilyisivät, on hoitokulujen nousu saatava pysähtymään, Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva sanoo tiedotteessaan.

Yksityiset vuokranantajat omistavat kaksi kolmasosaa vapaarahoitteisesta vuokra-asuntokannasta.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.