Verkkouutiset

Asuntojen viilentämisen uskotaan kiinnostavan ostajia

Asuntojen viilennyksestä voi tuoreen kyselyn mukaan olla tulossa myyntivaltti, josta varsinkin yli 50-vuotiaat olisivat kiinnostuneita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Energiayhtiö Helen teettämässä kyselyssä rakennusalan ammattilaiset arvioivat asunnon viilennysmahdollisuuden olevan varsinkin kalliiden asuntojen myyntivaltti, josta yli 50-vuotiaat ovat erityisen kiinnostuneita. Viilennyksen merkityksen arvioitiin kasvavan ostopäätöksissä, ja sen nähtiin myös nostavan asunnon arvoa.

Kiinnostavina viilennysratkaisuina mainittiin muun muassa ilmastointilaitteet, ilmalämpöpumput, jäähdytyspaneelit ja kaukojäähdytys. Ratkaisun valinnassa vaikuttavat vastaajien mielestä asennus- ja käyttökustannukset sekä laitteiden koko, ulkonäkö ja käytettävyys.

Kaukojäähdytyksen hyviksi puoliksi kyselyyn vastaajat arvioivat toimintavarmuuden, helppouden ja huolettomuuden, kaupunkikuvalliset asiat sekä ekologisuuden. Huonona puolena pidettiin merkittäviä alkuinvestointeja.

Kaukojäähdytyksen tulevaisuus arvioitiin samanlaiseksi kuin kaukolämmön. Kun saatavuus paranee, sen odotetaan Helenin mukaan tulevan ensisijaiseksi viilennysratkaisuksi.

Helen itse myy sähkön lisäksi kaukolämpöä ja kaukojäähdytystä. Yhtiö esittelee verkkosivuillaan omaa kaukojäähdytysratkaisuaan, joka on yhtiön mukaan saatavilla yhä useampiin kiinteistöihin Helsingissä.

IROResearchin tekemässä tutkimuksessa haastateltiin kesällä rakennusalan ammattilaisia, jotka edustivat uudisrakentamista, korjausrakentamista, arkkitehtisuunnittelua sekä isännöintiä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)