Verkkouutiset

”GE:n investointi osoitus Suomen terveysalan osaamisesta”

Yhdysvaltalainen terveysalan yritys GE Healthcare kertoi perjantaina keskittävänsä lääketieteen tiedonsiirtoteknologian kehittämisen Helsingin Vallilaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kolmelle vuodelle jakaantuva kokonaisinvestointi on 28,5 miljoonaa euroa. Yritys palkkaa lisäksi 50 ohjelmistosuunnittelijaa.

Sosiaali- ja terveysministeri Laura Rädyn (kok.) mukaan terveysteknologiasta on nopeasti kehittymässä yksi tärkeimmistä korkean teknologian toimialoistamme, ja alan kasvunäkymät ovat erittäin hyvät.

– Tästä merkkinä GE Healthcaren kaltaisen kansainvälisen suuryrityksen valinta sijoittaa digitaalisen terveyden osaamiskeskittymä juuri Suomeen. Investointi vahvistaa asemaamme digitaalisen terveydenhuollon edelläkävijänä maailmassa, Räty arvioi tiedotteessa.

Terveysalan liiketoimintaa vauhditetaan viime keväällä julkistetulla kansallisella tutkimus- ja innovaatiotoiminnan kasvustrategialla.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) muistuttaa, että kilpailu maailmalla on kovaa ja Suomen on jatkuvasti kehitettävä investointi- ja liiketoimintaympäristöään. Myös yritysten on uudistuttava jatkuvasti

– Suomella on terveysteknologian saralla kaikki onnistumisen mahdollisuudet: olemme perinteisesti olleet hyviä sekä ict:ssä että terveydenhuollon osaamisessa. Nyt nämä vahvuudet on osattava yhdistää tehokkaasti, Vapaavuori toteaa.

Tekesiltä 10 miljoonan euron rahoitus

Tekes edistää GE:n tutkimusohjelmaa noin 10 miljoonan euron osuudella kokonaisinvestoinnista.

Tekesin pääjohtaja Pekka Soinin mukaan GE Healthcaren uusi osaamiskeskittymä luo loistavan mahdollisuuden luoda kontakteja globaalin markkinajohtajan verkostojen kanssa ja kehittää uutta osaamista suomalaisille kasvuyrityksille ja tutkimusorganisaatioille.

VTT toimii ohjelman päätutkimuskumppanina, strategisena sisällön ja teknologian tuottajana sekä tukee GE:tä ohjelman toteutuksessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)