Verkkouutiset

Fujitsu perustaa Suomeen kerrosviljelyä ja led-valoa hyödyntävän kasvihuoneyrityksen

Yhtiön mukaan uusi kasvatusmenetelmä yhdistää tietotekniikan, pilvipalvelut ja led-valaistuksen vihannesten täysautomaattiseen kerrosviljelyyn.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Fujitsu ja Fujitsu Kyushu Systems ovat perustaneet Suomeen kasvihuoneteknologiaan erikoistuneen yrityksen Fujitsu Greenhouse Technology Finland Oy:n.

Greenhouse Technology Finland käyttää teknologiaa, jossa täysautomaatio toteutuu ruokatuotannon ja maatalouden tarpeisiin kehitetyn Akisai-pilvialustan avulla. Kasvihuoneen toiminta perustuu antureiden keräämiin tietoihin ja Ubiquitous Environment Control System -tekniikkaan, jotka ohjaavat kasvihuoneen laitteita ja tuotantotekniikkaa etäseurannan avulla.

Kasvihuoneessa viljellään salaattia, versosalaattia ja yrttejä. Vihannekset on istutettu neljään erilliseen kerrokseen, jolloin tuotannon määrä samassa kuutiomäärässä kasvaa merkittävästi. Päivänvaloa ei tarvita ollenkaan, sillä valaistus hoituu ympäri vuoden led-valolla.

Fujitsun mukaan Suomi valikoitui yrityksen sijaintipaikaksi, koska täällä on vahvaa teknistä osaamista sekä kokeiluun sopivat ilmasto ja energiakustannukset.

Fujitsun tavoitteena on kerätä osaamista pilvipalvelujen soveltamisesta ruokatuotannossa ja maataloudessa sekä hyödyntää sitä jatkossa muuallakin Euroopassa.

Suomalaisena kumppanina on mukana lapinjärveläinen Robbe’s Lilla Trädgård Oy.

Tuotanto käynnistyy ensi vuoden aikana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)