Verkkouutiset

Markkinoilla levotonta ja sijoittajat pakenevat turvasatamiin

Markkinat heiluivat torstaina, kun sijoittajat ovat yhä haluttomampia käymään kauppaa osakkeilla, riskipitoisilla joukkovelkakirjoilla tai valuutoilla, kertoo Financial Times.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sijoittajat välttelivät levottoman viikon jälkeen torstaina yhä enemmän riskipitoisia kohteita kuten osakkeita, riskialttiita joukkovelkakirjoja ja valuuttoja.

Financial Timesin mukaan turvallisten sijoituskohteiden kysyntä nosti kullan, valtionvelkakirjojen ja Japanin jenin hintoja.

Lisäksi Ruotsin keskuspankin päätös laskea ohjauskorko -0,5 prosenttiin lisäsi huolta markkinoilla. Ruotsalaiset laskivat korkoa, vaikka maan talous kasvaa. Pankin mukaan luottamus kahden prosentin inflaatiotavoitteen saavuttamiseen on heikentynyt.

Yllättävän suurena pidetty koronalennus on lehden mukaan lisännyt markkinoilla huolta siitä, että päätöksentekijät ympäri maailman joutuvat turvautumaan yhä rajumpiin toimiin vastatakseen matalan inflaation uhkaan.

Euroopan suuret pörssit olivat torstaina iltapäivällä noin 2–3 prosentin laskussa.

Lue myös:

Helsingin pörssi laski suurena tulosjulkistusten päivänä

Levottomuus jatkuu – Hong Kongin pörssi sukelsi

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)